Taste building-Școală pentru papilele gustative

Prin România se întâmplă de ceva vreme și lucruri mișto. Lucruri care te fac să apreciezi ziua de azi și să o aștepți cu nerăbdare pe cea de mâine. Că lucrurile astea, care ne dau poftă de viață, se întâmplă, este meritul unor oameni creativi, cu background solid, puși pe fapte mari.

Tiberiu Fueriu, este unul dintre ei. De 15 ani trăiește din plin în lumea restaurantelor și a barurilor, iar de ceva vreme muncește zi-lumină ca să ofere “experiențe extraordinare pentru oameni obișnuiți”. A făcut din scopul său un job full time, înființând astfel Festin.

tiberiu-fueriu-e1443445546439

Festin este un proiect prin care vreau să transmit plăcerea gustului către oamenii obișnuiți. Așadar, nu se adresează doar cunoscătorilor, ci mai degrabă celor care vor să învețe, să descopere și să înțeleagă micile secrete ale gustului. Este, dacă vrei, un proces de democratizare a gustului – oricine are dreptul de a se bucura de aceste plăceri simple, nu doar cei inițiați, cunoscătorii.

Tiberiu Fueriu, owner Festin

Prin intermediul Festin, Tiberiu oferă evenimente personalizate, ce pot include cooking sessions și wine pairing, bar demo și tastinguri. Fiecare parte a unui eveniment Festin este condusă de un profesionist pe domeniul respectiv: un chef, un somelier sau un barman.

evenimente festin 2

Pregătirea mâncării în cadrul unui eveniment marca Festin

Și cum nimic nu îi apropie mai mult pe oameni ca experiența intimă a mâncării, Tiberiu a avut ideea de a transforma pensionarele team buildinguri în Taste Buildinguri. Aici participanții devin pentru o zi concurenți Master Chef. Sunt împărțiți în echipe și trebuie să realizeze sarcinile primite.

Oameni care sunt scoși din schema logică zilnică și sunt duși în bucătărie. Care sunt cumva ‘obligați’ să gătească, și, pe deasupra să se și întreacă între ei. Ghidați, e drept. Ca la final să îi anunți că nu e loc de întors, că își vor mânca munca. Și vor face schimb. Concurs între colegi, dar sărat, fără glume nesărate.

Așa descrie experiența Taste Building, Cosmin Tudoran. El știe bine ce înseamnă acest eveniment pentru că a fost MC la un Taste Building de curând. Ori de câte ori nu face muzică, campanii video mișto și nici nu scrie pe blog, Cosmin este private-entertainer la diverse evenimente, cum îi place să se declare. Chiar și cu experiența a zeci de evenimente trăite și prezentate, Taste Building a fost și pentru el o experiență memorabilă.

Lumea s-a distrat, a avut parte de o zi extraordinară, cu soare, cu gust, cu miresme și, cel mai important, a plecat cu ceva nou învățat acasă. Părerea mea este că o zi reușită este una în care poți trage linie după ce ai învățat nou din ea. Oamenii după partyul respectiv au mai adăugat ceva la bilbiotecă. Să știe să mânuiască cuțitul de bucătărie, să aprecieze ingredientele, să aibă respect față de ele.

evenimente festin 5

Cosmin Tudoran, MC la Taste Building

Și totuși ce face un MC la un evenimentul care e până la urmă o școală pentru papilele noastre gustative? Ne spune tot Cosmin, folosind o analogie culinară.

(…) e o treabă care ține, rămânînd în tehnica bucătăriei, de legatul ingredientelor. Încerc să fiu maioneza din salata de boeouf. Să distrez, dar să păstrez limitele. Cred că am reușit. Îmi place ce fac și sunt omul care încearcă să dea totul ca lumea să fie fericită. Happy. Zâmbetul este cel mai bun indicator al succesului (vorba coafată preluată de la Mugur POP), iar dacă lumea se simte bine, înseamnă că MC-ul a fost oke.

MC-la-un-TasteBuilding   MC la Taste Building. Fotografie preluată de pe cosmintudoran.ro

Public pentru acest gen de evenimente este! La un Taste Building poate să participe oricine vrea să descopere că în spatele preparatelor culinare există o poveste frumoasă care le poate îmbogăți experiența.

Nu sunt cunoscători, ci mai degrabă curioși și pasionați, care vor să afle mai multe despre acest univers plin de gust. Cea mai mare satisfacție personală este ca Festin aduce acestor oameni bucuria de a descoperi lucruri noi și le schimbă percepția asupra preparatelor culinare și a băuturilor. Este impresionant să vezi cum acești curioși descoperă un lucru simplu, cum este cafeaua, de exemplu. Sunt surprinși și încântați de noutățile pe care le află despre o băutură atât de comună, pe care o consumăm cel puțin o dată pe zi. Din acel moment, gestul de a duce ceașca la gură și a sorbi aromatul lichid negru capătă cu totul alt sens.

Tiberiu Fueriu, owner Festin


 

Despre Taste Building a scris Cosmin aici, iar dacă vrei să afli mai multe despre Festin și Tiberiu Fueriu, o poți face pe www.festin.eu.

Comentarii

ȚI-A PLĂCUT ARTICOLUL?