Tinerețe fără bătrânețe și… fără riduri!

Din anul 2000 și până azi, există o industrie care a avut o creștere wooow, de 700 la sută: industria botoxului. (date complete, aici)

Cifrele seci, traduse spun același lucru: am vrea toți să fim tineri, frumoși și lipsiți de povara bătrâneții. Dacă diamantele sunt a girl’s best friend, ridurile ar fi, her worst nightmare. Promisiunea tinereții fără bătrânețe, fără riduri, cearcăne sau cicatrice, încântă vedete și oameni obișnuiți deopotrivă.

Nu mă mir că la evenimentul ce a vut loc în capitală au răspuns prezent și  Sonia Argint Ionescu, (prezentatoarea emisiunii „Vreau să fiu sănătos”, TVR1),  și Sânziana Negru, (câștigătoarea premiului Best Beauty Blogger, acordat de revista Elle și Best Newcomer Beauty Blog la Digital Divas), și Eli Roman, (prezentatoare Realitatea TV), dar și jurnaliști și clienți fideli ai saloanelor de înfrumusețare. Toți au aflat despre tehnicile revoluționare prin care facem ca timpul să stea în loc sau mă rog, măcar ca trecerea sa să nu își mai lase amprenta pe chipurile noastre.

Tinerețe fără bătrânețe este un „deziderat” al femeii moderne, tocmai de aceea o sesiune de răspunsuri și întrebări, în cadrul careia să putem afla care sunt cele mai noi tratamente de întinerire ale tenului, cum putem scăpa de cearcanele inestetice, de ridurile de expresie și cum tratăm cicatricele post-acneice, a fost binevenită.

via agenția de comunicare Conceptfactory

Evenimentul din capital a avut loc în laboratorul de modă Chemistry – născut din chimia care există între haine și persoanele care le poartă. Invitatele s-au delectat cu smoothie-uri și au ascultat informațiile aduse de medicul Oltjon Cobani, direct de la Congresul Internațional Master Course of Aging Skin, desfășurat la Paris. Cursurile Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila din București și anii petrecuți în cadrul clinicii ProEstetica, s-au văzut și ei în discursul medicului Cobani.

Punctual, Cobani a atacat trei probleme estetice, de care nu’s deloc puțini cei care ar vrea să scape: cearcănele, cicatricele și pungile de la nivelul ploapei inferioare. E adevărat, tehnicile expuse în timpul evenimentului ar putea fi considerate hard core, dacă singurul tratament cosmetic folosit până acum de tine, a fost aplicarea unor feliuțe de castravete pe ochii încercănați.

Cearcănele rerezintă o problema frecventă a pacienților din România, care vin în cabinetul medicului estetician. Acestea pot fi de natură ereditară sau sunt rezultatul înaintării în vârstă. Alte cauze sunt stilul de viață dezordonat, alimentația precară și stresul cotidian. Tehnicile inovative de tratare ale cearcanelor presupun umplerea acestora cu grăsime, recoltată din zona abdominală sau din șolduri.  <<Preparat>> în prealabil, acesta este introdus prin folosirea unor canule fine, în zona cearcanelor.

DSC_8444

Injectarea grăsimii are acțiunea celui mai bun concealer: inesteticele urme ale nopților pierdute și alimentației proaste, dispar iar pielea din zona ochilor pare fresh și proaspătă. Asta și pentru că fiind bogat în celule stem, țesutul adipos regenerează restul tesuturilor din zona ochilor. Și uite așa, dispar vreo zece ani de pe fața noastră, cât ai clipi…sau mă rog…cât ai face câteva vizite în cabinetul esteticianului.

Nici pungile de la nivelul pleoapei inferioare, nu sunt o priveliște de admirat, când îți arunci ochii în oglindă. Dar și aceastea pot fi tratate, aplicând chiar două moduri diferite, unul dintre ele având ca bază folosirea minunatului țesut adipos. Altfel spus, nicicând n-a fost mai profitabil să ai nițică șunculiță și niscaiva burtică la purtător.

facial3

Cicatricele postacnee reprezinta și ele o provocare în chirurgia estetică și o provocare și mai mare pentru cei care încearcă tratamente peste tratamente pentru mascarea lor.

Există multiple tratamente în momentul de față (acid hialuronic, lasere, dermoabraziune). Niciunul dintre acestea, efectuat separat, nu poate garanta un rezultat satisfăcător. Sunt de părere că tehnicile combinate dau rezultatul cel mai bun. Personal, prefer un tratament combinat între laser fractional sau dermoabraziune și lipofilling. În timp ce laserul fracțional sau dermoabraziunea repară  la suprafață, injectarea țesutului adipos rezolvă cicatricele sub tegument.

Doctorul Oltjon Cobani

M-am convins odată cu evenimentul din capitală, menit să ne aducă noutățile în materie de înfrumusețare din vârful bisturiului, că mesele de la miezul nopții nu sunt deloc un păcat capital, ci o investiție.

Ce te faci dacă ai abdomenul numai pătrățele sau nici urmă de aripioare pe șolduri? Am știut dintotdeauna că e profitabil să fii pufos, acum știu că asta e și cheia către #tineretefarabatranete, atâta vreme cât știi și adresa unei clinici bune și a unui estetician talentat. #lasavorbasaumble

 

Comentarii

ȚI-A PLĂCUT ARTICOLUL?