Trei motive să te bucuri că e 2017

Când te uiți pe geam și vezi nămeții pe care trebuie să îi escaladezi, începi să te întrebi cum va fi anul ăsta nou, dacă din prima lună de la instalare ne-a liniștit pe toți, cu niște fulgi de nea.

***

Zău că e cam greu să te mai bucuri de anul nou, când trebuie să te îmbraci de parcă te pregătești pentru o expediție la Pol, nu de mers la serviciu. Dar 2017 aduce cu el multe lucruri mișto la pachet, așa că cheer up! Avem motive pentru care anul acesta nu-i așa de rău, mai ales pentru cei cu sânge de umblător și poftă mare #deumblat! De azi, începem lista cu locurile #peundeumblam2017.

Iată primele trei evenimente din lista noastră:

  • Bonbons. Chocolat. Caramels. Istoria ciocolatei la Brașov

Una dintre expozițiile după care îți cam lasă gura apă, se prelungește până în luna martie a lui 2017. Vernisată în luna decembrie a lui 2016, la Muzeul Civilizației Urbane din Brașov, expoziția Bonbons. Chocolat. Caramels. Istoria ciocolatei la Brașov îți oferă detalii despre cum se fabricau dulciuri odinioară în Brașov.

cioco6

Expoziția prezintă pe lângă istoria detaliată a fabricării ciocolatei, şi ambalaje ale vechilor tablete produse sub Tâmpa.

La Braşov, ciocolată s-a produs din 1921 până în 2009. Prima Fabrică de Produse Zaharoase Thiess & Seidel a luat însă fiinţă încă din 1891; din ea s-a desprins celebra fabrică Hess, pe care bunicii noştri şi-o mai amintesc încă. Tot în perioada interbelică, la Braşov se deschide şi fabrica Stollwerck, la fel de celebră. În expoziţie este şi o secţiune dedicată fabricării ciocolatei în zilele noastre, de un artizan local.

via bzb.ro

Foto credit: Luado Chocolate (ciocolaterie care și expune produse de cumpărat în cadrul expoziției)

  • Zaiafest – 3 zile și 3 nopți de vinuri și mâncăruri alese

Trei zile si trei nopti de-a rândul va fi veselie si zaiafest în tot cuprinsul împărăţiei! Așa prezintă organizatorii noul festival anunțat pentru luna mai a anului 2017. Zaiafest va fi primul festival de vinuri și mâncăruri alese. Treburile astea, separat, s-au regăsit și în alte festivaluri în 2016, dar melangeul dintre ele a fost anunțat oficial pentru 26 – 28 mai.

„Vrem să promovam cramele românești mici și să vă desfătăm papilele cu mâncăruri gustoase” spun aceeiași organizatori și cine suntem noi să ne împotrivim?!? Deocamdată informațiile despre acces, bilete și program nu sunt publice, așteptăm cu interes ca festivalul să prindă contur.

  • Cirque du Soleil aduce Varekai la București

Vestea nu e nouă, dar cu siguranță bucuria e la fel de mare. Peste trei luni și un pic faimosul Cirque du Soleil aduce în capitala unul dintre cele mai frumoase spectacole ale sale. Showul construit în jurul mitului lui Icarus, se bucură de construcția unui decor special, ce reproduce o pădure plină de creaturi misterioase.

Istoria Cirque du Soleil a început în 1984, de la un grup de 20 de artişti de stradă. Astăzi este o importantă organizaţie cu sediul în Québec, ce oferă divertisment de înaltă ţinută artistică. Compania are 4000 de angajaţi, incluzând mai mult de 1300 de artişti din aproape 50 de ţări diferite. Peste 160 de milioane de spectatori din mai multe de 400 de oraşe de pe toate continentele s-au lăsat uimiţi şi încântaţi până acum de Cirque du Soleil.

via Events, organizatorul evenimentului

Șase reprezentații ale spectacolului Varekai vor fi susținute de trupa circului la Romexpo, Pavilionul Central, de pe 3 până pe 7 mai 2017. 

”Varekai” înseamnă „oriunde” în limba rroma, limba hoinarilor universali. Regizată de Dominic Champagne, această producție aduce un omagiu sufletului nomad, spiritului și artei tradiționale a circului, precum și celor care-și caută mereu, cu o pasiune infinită, calea către Varekai.

via comunicatul de presă

Detalii despre bilete și updateuri despre spectacole, aici. 

 

 

Comentarii

ȚI-A PLĂCUT ARTICOLUL?