Untold și Electric Castle 2016

În prima parte a anului trecut am vorbit până ne-am plictisit de cât de mișto o să fie la Electric Castle și Untold.

Apoi am trăit din plin zilele încărcate cu muzică, am dezbătut intens organizarea ambelor evenimente, am râs de meme-urile cu noroiul de la Castle, dar am și aplaudat atmosfera boemă de acolo, apoi ne-am entuziasmat la prima ediție Untold, singurul eveniment care a strâns la Cluj, aproape 300 de mii de oameni (populația orașului Constanța e puțin peste 400 de mii de oameni, asta ca o comparație).

Festivalurile s-au dus, dar au rămas amintirile și multe recenzii despre cât de mișto a fost.

UNTOLD-Festival-2016

Cum Untold și Electric Castle sunt cele mai mari și mai importante evenimente muzicale desfășurate în România, începem anul fix discutând din nou, despre ele.

Untold 2016 este pe buzele iubitorilor de muzică zilele acestea, după ce organizatorii festivalului au dezvăluit numele primului “Rege”ce va urca pe scena de la Cluj, la ediția de vara aceasta (4-7 August).

Și nu, nu este vreo sosie a lui Ceaușescu (așa cum și-ar fi dorit câțiva omuleți cu prea mult timp liber, ce au creat chiar un grup pe Facebook intitulat Îl vrem pe Nicolae Ceaușescu la Untold 2016).

tiesto la untold

Tiesto este Dj-ul pe care Untold îl aruncă în joc, urmând ca în perioada următoare să aflăm numele celorlalți 4 headliners. Numele lui Tiesto a stârnit discuții deja pe pagina oficială de Facebook, dedicată festivalului. Argumentele alegerii dj-ului belgian au fost comunicate însă presei de către organizatori, într-un comunicat distribuit oficial.

TIESTO a fost desemnat, de-a lungul carierei sale, „Cel mai bun DJ din toate timpurile” de Mixmag, N. 1 DJ de către Rolling Stone sau primul The Legend desemnat de către DJ Magazine, în urma voturilor fanilor invitați să-și aleagă DJ-ul preferat al ultimilor 20 de ani. El a evoluat o dată cu scena care l-a consacrat, pornind inițial de la trance, popularitatea lui continuă să crească de la an la an și pe piața mainstream, pop, EDM, progressive trance’

Nu știu acum dacă e o simplă coincidență că pe pagina Electric Castle, tocmai astăzi, a fost postată melodia Matisyahu – King Without A Crown, atât de aproape de anunțul primului „King” de la Untold. Dacă mă gândesc însă la declarațiile de anul trecut ale organizatorilor Electric Castle și la acuzele lor cum că Untold e o copie pe ici, pe colo, numai coincidență nu mi se mai pare postarea de pe Facebook.

electric c

Biletele la Untold la prețuri speciale s-au dus deja (vânzarea lor a început în Octombrie, 2015), așa că cine va dori să îl vadă pe Tiesto, alături de restul invitaților (surpriză deocamdată) va plăti 450 lei+taxe.

UNTOLD va rămâne un festival mainstream în preponderență dedicat Electronic Dance Music, cu un line-up format din cele mai bine cotate nume ale momentului, regăsite în topurile muzicale internaționale. Pe lângă asta, noutatea ediției următoare este faptul că vom încerca să mizăm și pe muzica și artiști live, chiar dacă va fi necesară pregătirea a două set-up-uri diferite de scenă și necesar tehnic, credem că va fi un plus apreciat de fani.

Comunicatul de presă al organizatorilor Untold

Și apropo de Electric Castle, și aici biletele early bird (cu preț redus) s-au epuizat din luna Decembrie. Dacă în tabăra Untold line-upul stârnește controverse, la Electric Castle fanii au fost nemulțumiți de vânzarea biletelor cu preț special.

Jenantă organizare. Niciun bilet nu s-a vândut pe site-ul lor, toate prin Eventim și după o oră (din care 40-45 de minute nu a mers aproape deloc siteul ec) erau sold out. Pe Eventim evident, taxe în plus. Preț final (early bird) egal cu cel de la Untold.

via pagina oficială Electric Castle

electric

Disputa nu pare să deranjeze organizarea festivalului de la castelul Banffy. Line-upul a fost comunicat deja și știm și că evenimentul nu mai are loc în Iunie, ci în luna Iulie (ediția de acum, cea cu numărul 4, se va desfășura între 14-15 Iulie).

Și pentru că tot comparăm cele două evenimente, nu strică să ne reamintim de Electric Castle și Untold 2015.

Electric Castle 2015

CÂND A FOST: 25-28 Iunie 2015
ORIGINALITATE:  scene amenajate pe o suprafață de zece hectare în incinta Castelului Banffy și un parc de sporturi extreme
NOTORIETATEA ARTIȘTILOR: Fatboy Slim, Prodigy, Rudimental, Nouvelle Vague, Parov Stelar…
CÂȚI UMBLĂTORI AU FOST: 97 de mii
CÂT A FOST BILETUL: între 129 și 289 lei

vs

Untold 2015

CÂND A FOST: 30 Iulie-2 August 2015
ORIGINALITATE:  conceptul festivalului a avut la bază The Untold Story, o poveste cu eroi, damsels in distress și un pic din legenda lui Dracula. O poveste susținută însă doar în campania de promovare și foarte puțin la fața locului
NOTORIETATEA ARTIȘTILOR:  AVICII, David Guetta, ATB și mulți alți prinți ai stroboscoapelor, cum i-au numit organizatorii în Untold Story
CÂȚI UMBLĂTORI AU FOST: 300 de mii
CÂT A FOST BILETUL: între 189 și 480 de lei

Comentarii

ȚI-A PLĂCUT ARTICOLUL?