Pe locuri, fiți gata…e #deumblat!

Acum ar cam fi momentul să cauți în dulap cele mai comode perechi de pantofi. Weekendul ăsta e #deumblat.

Festivaluri mari, evenimente interesante și unice, au loc în capital, concurând pentru fiecare secundă din timpul nostru liber. De îndată ce m-am uitat pe lista de pe umblat.ro, am știut ce ar fi trebuit să îi cer lui Moș Crăciun: să facă cumva ca zilele să aibă mai mult de 24 de ore. Poate așa aș avea șanse să ajung la Altfest, singurul festival alternativ din România, un eveniment ce combină muzica, cu sporturile extreme, tatuajele cu graffitiul și body piercingul.

Ediția Alt Fest din acest an se dorește a fi o ediție complexă și cât mai diversificată. Festivalul se va desfășura în perioada 13-15 mai, în clubul Fabrica și în clubul B52 și înseamnă 3 zile de tatuaje, expoziții foto și desen, degustări de whiskey, zonă de shopuri urbane, demonstrații de free skating și live painting, photo booth și concerte susținute de Vița de Vie, Days of Confusion, Coma (light), ZOB (acustic), Omu Gnom,  Tourette Roulette și H8.

mai multe info, aici

ce11944b98d0742eead2b016a253afd2_XL

Tot weekendul acesta, n-aș vrea nicicum să ratez BurgerFestul, festinul caloric programat să înceapă de azi, 13 mai și s-o țină tot într-un delir gustativ până duminică, pe la prânz.

De cativa ani, cea mai mare parte a localurilor populare din România au început să se mândrească cu burgerii din meniu, în varianta home-made, cu ingrediente de calitate și rețete tot mai variate. Cea de-a doua ediție a primului eveniment major dedicat acestor preparate culinare va avea loc între 13 și 15 mai, în București, la Verde Stop.

mai multe info, aici

BurgerFest în cifre sună așa: peste 50 de sortimente de burgeri , 17 restaurante participante, multe ore de relaxare la iarbă verde, șase concerte.

Așa a fost la Burger Fest 2015. În imagini Adrian Rugină, inițiatorul proiectului. 

De neratat, este și EUROPAfest despre care am scris și aici. Gala de deschidere a evenimentului a avut loc joi seară, iar în weekendul acesta va debuta și competiția Jeunesses International PIANO Competition Dinu Lipatti 2016, parte importantă a EUROPAfest.

Imagini de la Gala de deschidere EUROPAfest 2016, credit foto @Camelia Șirli

În cadrul prestigiosului concurs internațional de muzică, se vor întrece 100 de pianiști din 34 de țări, pentru premii de 10 mii de Euro, iar noi ne bucurăm întru totul de spectacol.

Jeunesses International Music Competition Dinu Lipatti este un eveniment care s-a remarcat în peisajul cultural autohton și internațional prin calitatea muzicală prezentată, prin numărul record de participanți înregistrat la un concurs organizat în România, dar și datorită carierelor de succes și a recunoașterii mondiale ulterioare de care s-au bucurat laureații săi. Derulat anual din 1994, concursul a inclus alternativ diferite discipline: pian, vioară, clarinet, flaut, compoziție, canto, 2016 fiind anul dedicat pianului.

mai multe info, aici

După așa spectacol, negreșit trebuie să ajung cumva și la ASTRO FEST, eveniment unde voi ciuli urechile, ca să aflu povești cu și despre spațiul cosmic.

ASTRO FEST 2016 începe la Biblioteca Națională a României sâmbătă, 14 mai, ora 16.00. Evenimentul se desfășoară atât în aer liber, în parcarea din fața Bibliotecii, unde se vor face observațiile astronomice și cursurile de astro fotografie, cât și în interior în Aula Bibliotecii, unde vor avea întâlnirile cu astronauții şi un concert.

mai multe info, aici

Cumva zilele astea libere n-ar fi complete fără festivalul dedicat culturii indiene, NAMASTE INDIA, ce se va deschide în trei locuri diferite din București: Muzeul Satului, Teatrul Elisabeta şi Institutul Francez, sala Elvira Popescu.

Festivalul va cuprinde concerte şi dans, proiecţii de filme şi multe alte evenimente menite să vă aducă mai aproape de fascinanta lume a Indiei. Evenimentul inaugural va avea loc pe 15 mai, într-un cadru de mare ţinută. Vă promitem o experienţă muzicală desăvârşită, susţinută de Vijay Iyer Trio, al cărui lider este cel mai lăudat şi premiat pianist din ultimii ani, desemnat de revista GQ India „unul dintre cei mai influenţi indieni din lume”. În deschiderea concertului va fi proiectat filmul ‘’RADHE RADHE: Rituri de Holi” (2014), un ghid video spiritual despre faimosul festival hindus Holi.

mai multe info, aici

Festivalul-Namaste-India-2016-575x810

Și cum după atâta umblat, cu siguranța voi fi tare însetată, intenționez să ajung, măcar cât să gust un strop de vin, la ReVino, eveniment în cadrul căruia vor fi prezentate crame și vinuri din România și de peste hotare, zonele viticole și podgoriile românești, cât si oamenii ce creează vinurile românești apreciate și de străini.

Cam așa arată planul meu #deumblat pentru weekend și văd de pe acum că nu îm