Ziua Bărbii și Malagamba Bucureștiului

Bărboșii din lumea întreagă și-au sunat bărbierii săptămâna aceasta. Ziua Mondială a Bărbii vine acuș și e motiv suficient de tuns, frezat, pieptănat. Sărbătoarea a cuprins și purtătorii de bărbi din România, care vor marca momentul vineri, 2 septembrie la Clubul de socializare, Pow Wow. Evenimentul e unul cu etichetă și are ca Dress code „A Very British Style”.

Bărboșii – celebrați în toată lumea

Ziua Mondială a Bărbii, marcată în fiecare an în primul weekend a lunii septembrie, este un prilej ca toţi bărboşii să se adune și să sărbătorească împreună.

barbosi ro

Bărboșii din .ro

Fiind dedicată promovării masculinității, bărbieritul este considerat o lipsă totală de respect în această zi. Totodată, conform tradiţiei, bărbaţii cu barbă trebuie să se relaxeze şi să nu ia parte la niciun fel de treburi casnice sau îndatoriri de familie. De asemenea, membrii familiei bărbosului în cauză ar trebui să îi facă toate poftele, măcar în această zi, în onoarea podoabei sale faciale.

Spun organizatorii, citând siteul internațional dedicat bărbilor, worldbeardday.com.

How to…Varianta barba în 2016

Personal, după așa manifest, eu nu știu câți bărboși (mă gândesc, mai ales la cei căsătoriți) or rămâne cu barba întreagă. Cei care vor reuși cumva să supraviețuiască cu părul facial netuns, în somn, vor avea ocazia să se întoarcă acasă de la eveniment chiar premiați (sporind șansele unei împăcări familiale).

asigurare

O aisgurare pentru barba ta? Dă un check înainte să mergi la culcare!

Se caută „Cea mai frumoasă barbă”

Pentru a sărbători cu adevărat acest moment, cei de la STUP, Stil Masculin, organizează un concurs pentru toți bărboșii prezenți, în cadrul căruia va fi premiată ‘Cea Mai Frumoasă Barbă’, pe categorii: bărbi mari și bărbi mici. Premiile: produse de la brand-uri dedicate îngrijirii podoabei capilare. (BaByliss For Men Romania / Wood Be Nice / the urban ties / VANTO.ro / Beauty One). Posibil ca ăsta să fie cel mai bun moment pentru consultarea unor materiale inspiraționale...sau mă rog, de AȘA NU.

afis

Cum moda se schimbă și când vine vorba de podoabe faciale, unul dintre cele mai renumite saloane bucureștene, dedicate bărbaților, Bărbierii, va prezenta 10 modele de AȘA DA: bărbați bine aranjati, care mai de care cu barba și mustața mai sofisticată și dichisită.

Nu o să se pună accent doar pe modă, ci atenția va fi îndreptată către educația bărbatului contemporan și îmbinarea dintre modă, ceea ce conține haine și hairstyle, atitudinea individuală a fiecăruia dintre modele. Bărbierii este un concept de Barbershop care a pornit de la clasicul frizeriilor de altădată și a devenit, în scurt timp, un loc foarte popular. În fiecare zi, hairstyliștilor de aici (nr: și bărbi styliștilor, de asemenea) le calcă pragul peste 30 de domni.

barbierii

Și ca să fie relaxarea, relaxare și bărboșii să aibă ce comenta, The Storyalist va expune pentru tot publicul strâns la Pow Wow, iar DJ Cominuit va acoperi momentele de tăcere, cu acorduri armonioase.

Malagamba Bucureștiului

Evenimentul dedicat bărboșilor, vine după a treia întâlnire din cadrul proiectului Malagamba, organizată tot de S.T.U.P Art&Fashion.

Proiectul este inspirat din viața lui Sergiu Malagamba, personaj celebru din România interbelică, datorită dragostei sale pentru  muzica jazz, pe care a și introdus-o în cultura vremii, dar recunoscut în egală măsură și pentru  stilul său vestimentar unic.

Malagamba a fost imitat de tinerii bucuresteni, care doreau să trăiască și să gândească liber. Constantin Tănase i-a lansat chiar un celebru cuplet și un dans numit Malagamba, iar apoi, marele jazzist Jonny Răducanu, i-a adus omagii în concertele sale. Proiectul S.T.U.P. vrea să renască curentul malagambist, al perioadei interbelice, prin stilul vestimentar tipic întâlnirilor de sâmbătă seara lansate de celebrul Sergiu Malagamba.

Malagamba 2015 vs 2016. Credit foto: The Storyalist

Întâlnirea Malagamba 3 a avut loc în luna august la restaurantul ZEN Sushi, unul dintre locurile cu specific japonez.

S.T.U.P a reușit să renască trend-ul Malagamba, relansând curentul dandyului bucureștean, boem, fantezist, poetic, provocând prin promovarea esteticii frumosului in lumea culturala, si nu numai. Intr-o Românie post-decembristă, în care moda masculină este sufocată de o “uniformizare” a brandurilor transnaționale, proiectul expune un bărbat cu identitate, cu un stil vestimentar original și unic.

Următoarea întâlnire malagambistă va avea loc în primăvară.

Clipul de prezentare, realizat de regizorul Alex Vlad

 

 

Comentarii

ȚI-A PLĂCUT ARTICOLUL?