Zucchero: „Muzica rămâne, pentru mine, cea mai mare pasiune!”

Black Cat este numele turneului mondial, în cadrul căruia, cel mai bine vândut artist italian, va susține două concerte și în țara noastră. Spectacolele, care vor avea loc în Cluj și București, în mai puțin de o săptămână, sunt produse de Diesel Events.

Black Cat – cel mai ‘rough’ sound Zucchero

Lansat în aprilie 2016, discul cu același nume ca și turneul, vine la șase ani distanță de la apariția ultimului material semnat de „băiatul de zahăr” al Italiei, Adelmo ‘Zucchero’ Fornaciari. Cu un sound ce reamintește de rădăcinile soul&blues, materialul audio este unul dintre cele mai „dark” dintre toate semnate de Zucchero, după cum însuși solistul a declarat.

Cu toate acestea sau tocmai de aceea, albumul ocupă primele poziții în topurile muzicale din Italia, Austria și Elveția. La succesul discului contribuie, cu siguranță, și prezența unor piese cu un statement puternic.

Streets of surrender (S.O.S), ale cărei versuri sunt semnate de Bono, este una dintre melodiile de pe album, dedicată victimelor atacului terorist din Franța (noiembrie, 2015). Pentru această piesă, chitara a fost înregistrtă de Mark Knopfler, de la Dire Straits (via wikipedia).

Despre piesele incluse pe album, Zucchero spune că nu ar avea vreuna favorită, plăcându-i în egală măsură toate, de la coverul realizat după melodia trupei Avicii (Ten More Days) și până la Love again (piesă care a fost înregistrată pentru versiunea în engleză a albumului alături de Elvis Costello (multiplu câștigător al premiilor Grammy și unul dintre cei mai buni interpreți britanici).

Sunt muzician. Iubesc să fac asta (nr să cânt). Nu m-am plictisit încă! Muzica pentru mine este cea mai mare pasiune!”

Zucchero pentru Umblat.ro

Patru decenii de carieră

Zucchero, care s-a făcut remarcat ca artist încă din 1970, a semnat hit după hit, Baila morena și Senza una donna, fiind două dintre melodiile cunoscute de milioane de oameni.

Showul din România va fi o combinație între melodiile noi și piesele vechi, inclusiv Senza una donna și celelalte hituri ale mele. Îmi place să amestec noul și vechiul în spectacole, cu siguranță.

Zucchero pentru Umblat.ro

black

Turneul Black Cat cuprinde 30 de orașe mari din Europa, adăugându-se la programul solistului și alte 10 concerte, susținute doar la Verona. Viața continuu pe drumuri, concertând dintr-un oraș într-altul nu e mereu ușoară pentru artiști, dar Zucchero iubește fiecare moment.

Iubesc să călătoresc! Turneul a decurs foarte, foarte bine. Mi-a plăcut în întregime și n-am avut niciun fel de probleme!

Zucchero pentru Umblat.ro

Zucchero a reușit de-a lungul carierei de peste 4 decenii să vândă peste 50 de milioane de albume, devenind astfel unul dintre cei mai bine vânduți cântăreți italieni. Mai mult, colaborarile lui au fost numai cu nume sonore din lumea muzicală. A cântat alături de: Luciano Pavarotti, Elton John, Bono, Andrea Bocelli, Joe Cocker si Ray Charles.

Biletele pentru spectacolele de la Cluj și București au prețuri pornind de la 78 de lei și pot fi cumpărate online de la toate marile agenţii de ticketing (eventim.ro, bilete.ro, iabilet.ro, bilet.ro, blt.ro, biletmaster.ro) sau de la casa de bilete a Sălii Palatului şi prin dieselevents.ro.

 

Comentarii

ȚI-A PLĂCUT ARTICOLUL?